Voor sommige scripts is het handig en soms noodzakelijk om een cronjob in te stellen. Dit kunt u via DirectAdmin instellen onder het kopje Advanced Features en dan op de link 'Cronjobs' klikken.

Op deze pagina kunt u de cronjobs beheren.

Indien u een nieuwe cronjob wilt aanmaken gaat dit als volgt in z'n werk:

Eerst geeft u aan hoe vaak en wanneer de cronjob uitgevoerd moet worden. Informatie hierover staat bovenaan de pagina in DirectAdmin.
Bij 'Command' dient u het volgende in te vullen, waarbij u accountname en domainname aanpast naar uw eigen gegevens.

/usr/local/bin/php -c /usr/local/directadmin/data/users/accountname/php/php.ini /home/accountname/domains/ domainname/public_html/filetocron.php

Indien u alles heeft ingevuld klikt u op 'Add'. De cronjob zal dan op de door u opgegeven tijden worden uitgevoerd.