E-mail instellen voor Android | DirectAdmin & cPanel | IMAP

Voor je kan beginnen met het instellen van jouw e-mailaccount op jouw Android toestel, is het van belang dat je in ons servicecenter eerst zelf het e-mailaccount aanmaakt. Vervolgens kun je onderstaande stappen volgen om het account in Android correct in te stellen.

In deze handleiding gaan we uit van het gebruik van de standaard Gmail-app. Mocht je een andere app gebruiken, dan kan je dezelfde instellingen gebruiken, maar zal het er iets anders uitzien.

Android e-mailaccount instellen

1. Open de Gmail-app, swipe van de linkerkant naar rechts om de mappenlijst te openen en druk op Instellingen.

Instellingen

2. Er komt een lijst in beeld van alle accounts die momenteel zijn ingesteld. Druk op Account toevoegen.

Account toevoegen

3. In het volgende scherm heb je verschillende opties voor accounttypes. Kies hier voor Overige.

Overige

4. Vul in het volgende scherm jouw e-mailadres in en druk onderin op Handmatig instellen.

Handmatig instellen

5. Kies onder type accounts voor: Persoonlijk (IMAP).

Persoonlijke (IMAP)

6. Vul vervolgens jouw wachtwoord in en druk op Volgende.

Wachtwoord instellen

7. Vul nu de gegevens in voor de inkomende server:

Gebruikersnaam: het volledige mailadres
Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord
Server: jouwdomeinnaam.nl

Instellingen inkomende server

7. Vul nu de gegevens in voor de uitgaande server:

Inloggen vereisen: ja
Gebruikersnaam: het volledige mailadres
Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord
Server: jouwdomeinnaam.nl

Instellingen uitgaande server

8. Klik op Volgende.

9. Controleer de synchronisatie-instellingen, en klik weer op Volgende.

10. In het laatste scherm kun je eventueel de naam aanpassen (wordt getoond aan ontvangers).

Het account is nu ingesteld en klaar voor gebruik.