Deze instellingen zijn van toepassing indien je beschikt over een SSL-certificaat. Wanneer je niet in het bezit bent van een SSL-certificaat staan onder aan deze handleiding de nodige instellingen om een mailaccount zonder SSL-certificaat in te stellen. Wees er wel bewust van dat mailen zonder SSL niet veilig is. Indien gewenst kan je bij ons een SSL-certificaat aanschaffen.

Voor je kan beginnen met het instellen van je mailaccount in Outlook, is het van belang dat je via cPanel of DirectAdmin eerst het mailaccount aanmaakt. Vervolgens kun je onderstaande stappen volgen om het account in Outlook correct in te stellen.

Account instellen in Outlook 2016

1. Open Outlook.

2. Klik links bovenin op Bestand en vervolgens op Account toevoegen.

Accountinstellingen

3. Klik in het nieuwe venster op Nieuw. Vul jouw e-mailadres in en klik op Geavanceerde opties.

4. Vink Ik wil mijn account handmatig instellen aan.

5. Kies vervolgens voor IMAP.

Geavanceerde installatie

6. Je komt uit op de pagina IMAP Accountinstellingen voor e-mail. Hier moeten een aantal gegevens worden ingevuld:

Inkomende e-mail:

Bij Server: websitenaam.nl (zonder www)
Bij Poort: 993
Bij Versleutelingsmethode: SSL/TLS

Uitgaande e-mail:

Bij Server: websitenaam.nl (zonder www)
Bij Poort: 587
Bij Versleutelingsmethode: STARTTLS

IMAP - accountinstellingen

7. Klik op Volgende om het account toe te voegen. Jouw mail in nu ingesteld voor Outlook 2016.

8. Outlook zal nu om jouw inloggegevens vragen. Vul hier jouw volledige e-mailadres in, met bijbehorend wachtwoord.

Als alles goed is gegaan is het account ingesteld en kun je gebruik maken van de mail.

Als je geen gebruik maakt van SSL

Mocht je niet in het bezit zijn van een SSL-certificaat, kan je bij ons een SSL-certificaat bestellen. Toch geen gebruik maken van een SSL, volg dan de volgende instellingen om de mail zónder SSL in te stellen:

Inkomende e-mail:

Server: mail.websitenaam.nl
Poort: 143
Versleutelingsmethode: Geen

Uitgaande e-mail:

Server: mail.websitenaam.nl
Poort: 587
Versleutelingsmethode: Geen