Helaas constateren wij dat veel klanten hun software niet regelmatig bijwerken. Voor scripts als Joomla, phpBB en vele, vele andere software geldt dat er regelmatig nieuwe versies uit komen. Vaak zijn dit security updates omdat de software onveilig is gebleken. Het is juist daarom zo van belang om de software bij te werken !

Doordat een onveilige website overlast kan veroorzaken voor onze overige klanten en onze dienstverlening in het algemeen sporen wij sites die draaien op verouderde versies van deze software op en blokkeren deze websites. U ontvangt hierbij van ons een bericht met de specifieke reden en wat u kunt doen om dit probleem op te lossen.

Installatron

Wij raden u aan om software op uw hostingpakket te installeren middels Installatron. Hier installeert u de meest populaire software met een paar muisklikken. Ook het updaten van uw software gaat heel gemakkelijk !

Om welke software gaat het ?

In principe alle geinstalleerde software. Of het nu gaat om een blog, webshop, cms systeem, fotoboek of uw administratiesysteem: zorg dat u altijd een actuele versie gebruikt.

Wat moet ik doen ?

Als u uw software met Installatron heeft geinstalleerd: log in en kijk in DirectAdmin of er een nieuwe versie voor uw software is. U kunt dit zien in Installatron rechtsonder in het hoofdmenu.

Als u de software zelf heeft geinstalleerd: Kijk of uw software is verouderd. U kunt hier een overzicht vinden van actuele versies van de populairste scripts. Volg vervolgens de update stappen zoals deze door de makers wordt aangegeven.

Komt u er niet uit ?

Neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen uw script handmatig bijwerken naar de laatste versie en zorgen dat deze in het vervolg via Installatron is te updaten. Omdat dit een handmatig proces is zijn er kosten aan deze procedure verbonden. De eenmalige kosten zijn E 17.85 (incl. btw).