Een SEPA-incasso transactie kan tot 8 weken na de incassodatum worden gestorneerd. Dit kan bij een aantal banken heel eenvoudig vanuit de internetbankieren omgeving en zonder opgaaf van reden. De reden van een stornering kan dan ook lastig te achterhalen zijn.

Wanneer je via Mollie een stornering ontvangt zullen we dit de eerst volgende werkdag rapporteren via de export van mislukte transacties. Storneringen herken je aan de MD06 reasoncode. We rekenen in dat geval € 5,00 omdat er blijkbaar iets niet goed is gegaan in de transactie. Deze kosten komen bovenop de initiële transactiekosten.

Uiteraard kan een stornering plaatsvinden omdat het product niet is afgeleverd of er onenigheid is tussen jou en de klant. Dan is een stornering lastig te voorkomen. Duidelijke communicatie over de transactie of bestelling is natuurlijk van belang om te voorkomen dat een transactie niet wordt herkend op het afschrift. Zorg er daarom voor dat je duidelijk en pro-actief communiceert over de status van de bestelling en toon je eigen incassant ID bijvoorbeeld op je eigen website.

Naast een stornering kan er ook een Melding Onterechte Incasso (MOI) plaatsvinden.

Was dit antwoord nuttig? 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig (0 Stemmen)